fbpx

020 - 760 47 20

Problemen met uw elleboog

Het ellebooggewricht bestaat uit de kop van de bovenarm, en een kom gevormd door de koppen van de ellepijp en het spaakbeen. Wanneer hier een breuk optreedt door een valpartij, betreft dit meestal de kop van de ellepijp.
Alle spieren van de onderarm hechten aan op de botstructuren in de elleboog, met name de kop van de bovenarm. Er kunnen, vaak door overbelasting, irritaties ontstaan aan deze aanhechtingen. Wanneer deze ontstaan aan de spieren die op de buitenzijde van de elleboog aanhechten, wordt dit een tenniselleboog genoemd. Wanneer irritatie ontstaat aan de binnenzijde, heet dit een golfelleboog.

 

Artrose (Slijtage) / Artritis

De elleboog bestaat uit drie gewrichten:

 1. 1. het gewricht tussen de bovenarm en de ellepijp
 2. 2. Het gewricht tussen de bovenarm en de spaakbeen
 3. 3. Het gewricht tussen de ellepijp en spaakbeen

Deze drie onderdelen van de elleboog zijn bedekt met gewrichtskraakbeen. Bij elleboogartrose is er sprake van slijtage in uw ellebooggewrichten. Artrose is een aandoening van het kraakbeen in de gewrichten. Als het kraakbeen in uw gewrichten ruw is spreken we van Artrose.

Lees meer: Artrose (Slijtage) / Artritis

Cubitaal tunnel syndroom – Elleboog

Als er sprake is van een irritatie van de zenuw aan de binnenkant van de arm kan het zijn dat u het Cubitale tunnel syndroom heeft. Dit geeft een pijn en dof gevoel aan de binnenkant van de elleboog en de pink-zijde van de hand. De cubital tunnel syndroom is ook wel te vergelijken met de pijn die ontstaat wanneer u de elleboog ergens tegenaan stoot en er een elektrische, prikkelende sensatie vanuit de elleboog naar de pols schiet. Ook wel het ‘’telefoonbotje’’.

Lees meer: Cubitaal tunnel syndroom – Elleboog

Elleboog breuk (fractuur)

Een elleboog breuk of fractuur, is een breuk die zich voordoet op het midden van de arm, in het gebied van het ellebooggewricht. Deze breuk wordt voornamelijk veroorzaak door een val op een uitgestrekte elleboog. Een gebroken elleboog kan iedereen overkomen.

Lees meer: Elleboog breuk (fractuur)

Elleboog – Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking van de elleboog ontstaat meestal bij mensen die veel en lang op hun elleboog leunen. Er ontstaat dan een zwelling, de elleboog wordt rood en het voelt pijnlijk aan. Ook kunt u de elleboog minder goed buigen. U kunt de elleboog het beste met rust laten en er niet op drukken of leunen. In de meeste gevallen gaat een slijmbeursontsteking in de elleboog vanzelf weer over.

Lees meer: Elleboog – Slijmbeursontsteking

Epicondylitis lateralis of backhand-tenniselleboog

Epicondylitis lateralis of backhand-tenniselleboog of kortweg tennisarm is een pijnlijke chronische prikkelingstoestand in de arm. De term is enigszins misleidend omdat de aandoening niet alleen door tennissen maar ook door vioolspelen, werken met een schroevendraaier en ander frequent gebruik van de spieren kan worden veroorzaakt en het geen ontsteking (-itis) maar een 'abnormaliteit' (-osis) is.

Lees meer: Epicondylitis lateralis of backhand-tenniselleboog

Gewrichts problematiek elleboog

Een ontwrichte elleboog komt vaak voor door een val op de elleboog. Door de klap worden de botten in het gewricht van hun plaats geschoven, waardoor het gewricht vast komt te zitten. Dit veroorzaakt pijn en er ontstaat een zwelling in de elleboog. Het beste is dat dit gelijk behandeld en onderzocht wordt.

Lees meer: Gewrichts problematiek elleboog


CONTACT INFO


 • Gijsbrecht van Amstelstaat 258 - 260
  1215 CR Hilversum
 • +31 (0)20 760 47 20
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Openingstijden:
  ma-vr 09:00 - 13:00 uur
                13:30 - 16:30 uur

Thuiszorgwinkel Online heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor onze thuiszorgwinkel hergebruiken wij de verpakkingen die wij van onze leveranciers krijgen.

Zo worden er niet onnodig verpakking weggegooid en dragen wij, al is het aandeel klein, toch ons steentje bij aan een beter milieu.


© 2023 Thuiszorgwinkelonline.nl Alle rechten voorbehouden